Groepen en cursussen

 
Mindfulness
Mindfulness Based Cognitieve Therapy. Een groepstraining gericht op het herkennen en veranderen van oude en ingesleten gedragspatronen door nauwkeurig waar te nemen, gevoelens toe te laten en niet direct te reageren. Hierdoor leer je bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren, beter je eigen grenzen en behoeften aan te geven en beter om te gaan met stressvolle gebeurtenissen en veranderingen.
Door Marleen Polak.
Aanmelding of informatie is op te vragen via mpolak@planet.nl.

Groepspsychotherapie
Bij klachten zoals somberheid, depressie, overbelasting, burnout, angsten en piekeren, spelen vaak problemen in contact met anderen mee. Het is wetenschappelijk bewezen dat van een goed contact met je omgeving een beschermende werking uitgaat voor het ontwikkelen van depressies, angststoornissen of relatieproblemen.

Jongvolwassenen groep (20-34 jr) woensdag 19.00-20.30 Marco van t Wout en Jeannette Weemhoff. 

Volwassenengroep (30+) dinsdag 18.30-20.00 Rebecca Hartz en Jeannette Weemhoff. 
 
Deze groepen zijn geschikt voor jou, wanneer je hardnekkige gewoonten in het contact met jezelf en anderen wilt veranderen. Het kan gaan om beter omgaan met angst voor negatief oordeel, kritiek, stress, machteloosheid, boosheid of verdriet. Andere thema's die aan de orde kunnen komen: het vinden van een gezonde balans tussen werk, studie en vrije tijd, uitstelgedrag, piekeren, relaties, vriendschappen, de relaties met ouders, kinderen of broers en zusjes etc. Er is plaats voor ongeveer 8 cliënten. De frequentie is wekelijks gedurende 1,5 uur. Cliënten komen de groep binnen als er een plaats vrij is en vertrekken als de behandeling voldoende is geweest.

Neem contact op voor meer informatie en/of aanmelding.